Kosmetisk tatuering/ Permanent makeup

– ger dig välformade ögonbryn, fina läppkonturer och pigga, inramade ögon

Vattenfast och kladdfritt, dygnet runt i 1-5 år!

Kosmetisk tatuering är speciellt utvecklad för ansiktets hud.
Den görs med pigment som inte innehåller några metaller och därför stöts de successivt bort av huden och bleks av solljuset.

Hållbarheten är individuell, ca 1 – 5 år, beroende på hudens beskaffenhet, immunförsvaret och färgvalet. Kosmetisk tatuering är därför inget livslångt beslut. När man senare väljer att fylla på med nya pigment kan man anpassa tatueringen efter ansiktets aktuella förutsättningar – ansiktet ändras ju med åren, liksom modets föreskrifter och våra egna önskemål!

Jag som utför tatueringen heter Leena Elingsbo och jag har haft förmånen att få arbeta med detta sedan år 1999!

Eftersom att det mycket viktigt att både färg och form passar till ansiktet, mimiken och personligheten så målar jag alltid upp formen på med pensel först tills att både jag och min kund är nöjd.  Sedan bedövar jag med salva som får verka en timme, så tatueringen gör alls inte ont!

Jag arbetar med en avancerad tatueringsmaskin. Med den kan jag välja hur många stick jag vill göra per minut och jag kan välja hur många, och hur tunna eller grova nålar jag vill arbeta med.

När det gäller ögonbryn arbetar jag med stråteknik (numer ofta kallat 3D) och supertunna Nano-nålar och därför kan jag göra tunna”strån” med bra hållbarhet eftersom den tunna nålen gör det möjligt att fylla i varje ”strå” flera gånger för att få maximal pigmenttäthet och hållbarhet!
Formen på ögonbrynen anpassas helt efter ansiktsform och önskemål, inget ögonbryn är det andra likt!
… Längst ner här på sidan kan du se steg-för-steg-bilder på ögonbryns-tatuering…

Första veckan ser tatueringen ofta lite extra kraftig ut pga de skorpor med pigment som bildas på huden (och som inte får pillas bort). Skorporna ska smörjas morgon och kväll med en fet salva för att hållas mjuka och de släpper vanligen inom ca 1 vecka.

Därefter ser pigmenteringen först något blek ut eftersom huden då inte är riktigt transparent. Efter ca 2 veckor kan man se det slutliga resultatet av första behandlingen, men eftersom det är ett främmande ämne i huden börjar huden stöta bort färgen.

Efter första behandlingen stöter huden bort ca 20 – 50% av pigmenten.
Därför ingår en återfyllnad efter ca 6-12 veckor för fullgott och hållbart resultat. (Oavsett hur mycket som stöts bort direkt kan återfyllnaden inte göras för tidigt).  Behövs ytterligare återfyllnad (för sällsynt svårmottaglig hud) debiteras 10% av priset per återbesök.

Resultatet av tatueringen är till viss del beroende på hur huden sköts efter behandlingen. Petas skorporna bort i förtid följer färgen med!

Efter tatueringen kan ansiktet tvättas med vanlig rengöring.
Undvik makeup på det tatuerade området tills skorporna har släppt helt.
När man tatuerat eyeliner bör man även undvika mascara första veckan pga risken att gnugga loss skorporna när man tvät­tar bort mascaran.

När allt är läkt kan man själv skydda pigmenten från att blekas genom att undvika stark sol och solarium och /eller att använda en bra solskyddskräm på tatueringen.

Kontakta mig gärna för veta mer om vad jag kan göra för just dig!

Här får Melissa  tatuerade ögonbryn.

Se steg-för-steg- bilder från tatueringen:

Melissa har redan fina egna bryn men hon vill ha dem mera markerade.

Före tatueringen målas formen upp för att passa hela ansiktet och mimiken.

Sedan bedövas huden med salva som får verka en timme

När bedövningen torkas bort finns den målade mallen kvar.

Den avancerade tatueringsmaskinen kan ställas på 90-190 stick i minuten!

Tack vare bedövningen är behandlingen inte smärtsam.

Resultatet efter dagens behandling. Lite mörkt innan skorporna släppt.

Men… direkt efter tatueringen ser det faktiskt redan riktigt bra ut, eller hur?