Areola-tatuering/ vårtgårdspigmentering

– För dig som genomgått en bröstrekonstruktion/-reduktion och behöver en ny vårtgård.

bröst med areola tatuering

Vårtgårdspigmentering/ areola-rekonstruktion

vänder sig till dig som har gjort bröstreduktion eller annan operation som gör att du behöver en ny bröstvårta. Med denna pigmentering kan man “skapa“ en bröstvårta, minimera ärr eller återställa en bröstvårta till sin naturliga färg och form.
Metoden fungerar även utmärkt om du vill ändra färg eller storlek på dina befintliga bröstvårtor.

När nya bröst opereras in, t.ex efter en cancerbehandling, känns de ofta onaturliga och obekväma utan vårtgård. Repigmenteringen kan då bidra till ett naturligare intryck och därför också öka självkänslan och välbefinnandet hos kvinnor, och män, som genomgått bröstkirurgi oavsett orsak.

Jag som gör denna behandling heter Leena Elingsbo och jag har arbetat med kosmetisk tatuering sedan 1999. Jag har många olika nyanser att arbeta med för att matcha den andra vårtgården eller ge dig den färg som du önskar på båda vårtgårdarna.

Före behandlingen målar jag med pensel så att du själv får vara med och välja färg och form och sedan bedövar jag med salva så behandlingen gör inte ont.

Eter behandlingen stöter huden bort en del av pigmenten och därför ingår en återfyllnad som görs efter 5-12 veckor. Då kan man även justera färgen och formen om det är något som inte känns riktigt bra. Pigmenten ändrar sedan inte färg, men bleks sakta med tiden och då kan en återfyllnad göras.

Kom gärna in till oss, eller kontakta oss via telefon eller email för mer information.
OBS! Alla våra pigment är godkända enligt EU:s föreskrifter och förordningar.