Areola-tatuering/ vårtgårds-pigmentering

– För dig som genomgått en bröstrekonstruktion/-reduktion och behöver en ny vårtgård.

bröst med areola tatuering

Vårtgårds-tatuering/ areola-rekonstruktion

vänder sig till dig som har gjort bröstreduktion eller annan operation som gör att du behöver en ny bröstvårta och/eller vårtgård. Med denna repigmentering kan man “skapa“ en bröstvårta, minimera ärr eller återställa en vårtgård till sin naturliga färg och form.
Metoden fungerar även utmärkt om du vill ändra färg eller storlek på dina befintliga vårtgårdar.

När nya bröst opereras in, t.ex efter en cancerbehandling, känns de ofta onaturliga och obekväma utan vårtgård. Tatueringen kan då bidra till ett naturligare intryck och därmed också öka självkänslan och välbefinnandet hos kvinnor, och män, som genomgått bröstkirurgi oavsett orsak.

Jag som gör denna behandling heter Leena Elingsbo och jag har arbetat med kosmetisk tatuering sedan 1999, först endast med ”permanent makeup” och sedan ca 10 år tillbaka även med paramedicinsk tatuering: vårtgårdar, ärrkamouflage mm.

Kosmetisk tatuering görs med pigment som successivt bleks av solljuset och stöts bort av huden. Hållbarheten är individuell, 1- 5 år, beroende på färgvalet, hudens egen beskaffenhet och avstötning.

När det gäller areola/vårtgårds-tatuering har jag som brukligt använt mig av kosmetiska pigment de första åren men har med tiden känt att det inte är rätt vare sig mot huden eller personen som redan genomgått påfrestande behandlingar att göra tatueringar som kräver upprepade påfyllningar livet ut. Jag gör därför numer endast permanenta areola-tatueringar för att mina kunder ska kunna bli färdigbehandlade!

Före behandlingen målar jag med pensel så att kunden själv får vara med och välja färg, form och storlek på vårtgården. Sedan bedövar jag med salva, så behandlingen gör inte ont.

Första veckan kan tatueringen se skarp ut pga skorporna som sitter ca 1 vecka. Därefter utvecklas pigmenten mycket individuellt i huden.
Tatueringens färger och effekter kan därefter justeras efter behov och egna önskemål vid återbesöket.
Kom ihåg; resultatet inte är färdigt förrän huden läkt efter den avslutande behandlingen!

Kom gärna in till oss, eller kontakta oss via telefon eller email för mer information.
OBS! Alla våra pigment är godkända enligt EU:s föreskrifter och förordningar.